Welke strafrechtadvocaat in Amsterdam kies ik voor mijn strafzaak?

Welke strafrechtadvocaat in Amsterdam kies ik voor mijn strafzaak?

Aan keuze geen gebrek. De inkopper op deze vraag is vanzelfsprekend dat u gewoon moet kiezen voor ons kantoor: Dekens Pijnenburg Strafrechtadvocaten. Wij vinden dat wij de beste strafrechtadvocaten zijn in Amsterdam en omstreken. Niet onbescheiden gesteld: wij zijn topadvocaten 😊. U hoeft niet verder te zoeken. U bent bij Dekens Pijnenburg aan het juiste adres. Wij loodsen u door uw strafproces, of dat van uw naasten.

Omdat deze inkopper wat kort door de bocht is, hieronder een eerlijke omschrijving over wie wij zijn, wat voor (straf)zaken wij vooral doen, wat u van ons kunt verwachten, en wat niet. Zodat u vervolgens wel of niet kunt kiezen voor een verdediging door Dekens Pijnenburg Strafrechtadvocaten.

Het belangrijkste voor u als verdachte, familielid, of partner van een verdachte is dat u zich prettig voelt bij de advocaat die de zaak in behandeling neemt. Er moet vertrouwen zijn dat de strafzaak in goede handen is bij de advocaat. Ook als het even tegen zit. U en uw naasten moeten erop vertrouwen dat de advocaat, en het advocatenkantoor waar de advocaat aan verbonden is, zich voor uw zaak tot het uiterste inspant. Ook bij tegenslag.

Tegenslag zal er best wel eens zijn. Strafrechtadvocaten roeien doorgaans tegen de stroom in. Als u de media een beetje volgt, zal dat u niet ontgaan.

U moet er dus op willen en kunnen vertrouwen dat uw advocaat zich altijd naar beste kunnen tracht te helpen. Ook als het even tegenzit. Of als uw advocaat niet elke keer dat u belt zelf bereikbaar is.

Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met uw advocaat is essentieel. Dat vertrouwen moet er zijn. Daarin moet worden geïnvesteerd. Dat kost afhankelijk van de zaak, van uw persoon, tijd. Die tijd maken wij vrij. Daarin investeren we.

Echter, voordat er kan worden gewerkt aan het bouwen van dat wederzijds vertrouwen, zijn er andere vragen waar u over moet nadenken, voordat u een strafrechtadvocaat kiest. En voordat u voor een strafrechtadvocaat van ons kantoor kiest.

Wat vindt u belangrijk?

1. Bereikbaarheid van het kantoor

Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Amsterdam. Om de hoek bij de Nederlandse Bank. Aan Weteringschans 108A. Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De tramhalte is bijna voor de deur. Met de auto is ons kantoor ook goed bereikbaar. U kunt in de nabije omgeving betaald parkeren.

2. Bereikbaarheid van de advocaten

Zoekt u een advocaat die altijd bereikbaar is, of bent u tevreden met een advocaat die niet altijd zelf bereikbaar is, maar wel een secretaresse heeft die overdag bereikbaar is? Of een juridisch medewerker die bereikbaar is als vraagbak. En die u kan vertellen wat de stand van zaken in uw dossier is, ook als uw advocaat zelf even niet beschikbaar is?

Wij zijn vaak op zitting, in gevangenissen, of telefonisch in gesprek. Wij zijn zelf met andere woorden niet altijd telefonisch bereikbaar. Ons kantoor heeft goede ondersteuning, waar u tijdens kantoortijden terecht kunt met al uw vragen. Als het dringend is, zal onze secretaresse of onze juridisch medewerker uw advocaat trachten te bereiken, dan wel zelf voor u aan de slag gaan. Als dat nodig is en als dat kan.

Daarnaast zijn de advocaten zelf op hun mobiele nummers per what’s app in te schakelen. Of per mail. Wij reageren altijd zo snel al mogelijk. Meestal nog dezelfde dag. En bij acute situaties zult u direct, door uw eigen advocaat of een van de beschikbare andere advocaten worden geholpen.

In beginsel krijgt u dus binnen 24 uur een reactie op uw bericht. Indien u niet dezelfde dag reactie ontvangt op een mail, app of telefoontje, bel, mail of app dan gerust nogmaals. Dat vinden wij niet erg.

3. Verdeling van beschikbare tijd – inhoud van de zaak

Wilt u een advocaat die hard werkt aan uw strafzaak en de beschikbare tijd aan de inhoud van uw zaak besteed? Of wilt u een advocaat die voor alles wat u op uw hart heeft beschikbaar is? Dat noemen wij “randzaken”.

U moet zich afvragen of u uw advocaat voor allerlei randzaken wilt inschakelen. Of dat u bereid bent en in staat bent sommige geschillen waar u tegen aanloopt, bijvoorbeeld in de gevangenis, zelf op te lossen? Of, bent u bereid om bepaalde kwesties, waarvan u vindt dat daar iets mee moet worden gedaan, maar waar uw advocaat de prioriteit niet aan geeft, te laten rusten, tot uw advocaat het tijd vindt te handelen?

4. Verdeling van beschikbare tijd – randzaken

Voorbeelden van randzaken zijn:

Klachten bij de commissie van toezicht, waarbij geen disciplinaire straf is opgelegd. Uw bezoek is bijvoorbeeld een keer misgelopen. Of u wilt bezoek zonder toezicht, maar de PI werkt daar nog niet aan mee. Dit soort kwesties zijn tijdrovend.

Of goederen die in beslag zijn genomen en die u niet echt nodig heeft, maar ook niet meteen terug krijgt. Beslagkwesties zijn altijd gedoe. En heel tijdrovend. Dat moet u zich realiseren als u de advocaat daar terwijl uw strafzaak loopt mee aan de slag zet, terwijl het op dat moment misschien niet echt nodig is.

Maar ook moet u hierbij denken aan de deur die de politie heeft ingetrapt voorafgaand aan uw aanhouding. En de kosten van de reparatie van de deur, waarvan u vindt dat de politie die moet dragen.

Afhankelijk van de drukte in de praktijken van de advocaten is er wel of geen tijd voor dit soort randzaken. Informeer daar naar als u die randzaken belangrijk vindt. Voordat u een keuze maakt voor een bepaald advocatenkantoor, voor een bepaalde advocaat. En als er allerlei kwesties zijn die niet zelf wilt of kunt oplossen. Dat laatste is namelijk wel wat wij u vragen te doen. Zodat er meer tijd beschikbaar is om inhoudelijk aan uw strafzaak te werken.

5. Bezoek in gevangenis

Als u vast zit, hoeveel bezoek wilt u dan hebben? Wij hanteren als richtlijn dat we de gedetineerde cliënten gemiddeld genomen eens per vier weken bezoeken. Als het nodig is, wordt u natuurlijk vaker bezocht. U moet dan denken aan beperkingen. Dan wordt u in principe elke week door uw advocaat bezocht. Of als er belangrijke ontwikkelingen zijn in uw zaak. Zoals nieuwe stukken. Waar inhoudelijk over gesproken moet worden. Of als een regiezitting eraan zit te komen. Welke getuigen moeten worden gehoord? Of juist niet. Als dat soort elementen spelen, kan het zo zijn dat uw advocaat u vaker bezoekt. Omdat u die stukken ook moet ontvangen. En omdat uw advocaat de inhoud met u wil bespreken.

Als de zaak stil ligt en er verandert even niets, kan het ook wel zo zijn dat het wat langer duurt voordat u uw advocaat ziet. Zeker als uw advocaat geen anderen cliënt vast heeft zitten in de PI waar u in verblijft.

6. Afspraken op kantoor

Als u niet in de gevangenis zit, komt u bij ons langs op kantoor. Op ons kantoor wordt uw zaak besproken. Indien de zaak het vergt dat er contact is, neemt uw advocaat dat initiatief. Indien u niets hoort van uw advocaat, gebeurt er in principe niets in uw zaak.

Als u zelf behoefte heeft aan contact, of als u het te lang vindt duren voordat u iets hoort, moet u zelf bij ons, of bij onze secretaresse of juridisch medewerker aan de bel trekken.

We zijn natuurlijk bereikbaar, telefonisch, per brief. Langskomen op kantoor kan ook. Dat moet u alleen niet doen zonder afspraak. De kans dat de advocaat er niet is, of op dat moment geen tijd heeft om rustig met u in gesprek te gaan, is in de hectiek van de strafpraktijk vrij groot.

7. Contact met familie

Tot slot: als u in de gevangenis zit, en uw familie heeft behoefte aan contact met uw advocaat, kan dat. We begrijpen dat uw familie er behoefte aan heeft om te horen hoe het met u gaat. En hoe het met uw strafproces staat.

We zullen dus ten alle tijden contact onderhouden met uw partner, of als u minderjarig bent, met uw ouder(s), over hoe het met u gaat. Indien er toestemming is om over de inhoud van uw zaak en verdenking te praten, doen wij dat ook. Maar nooit zonder voorafgaande en schriftelijke toestemming om dat te doen.

8. Welke strafrechtadvocaten in Amsterdam hanteren een persoonlijke aanpak?

Als u cliënt wordt bij ons kantoor, kunt u ervan uit gaan dat onze advocaten bezoeken u persoonlijk bezoeken en zelf uw dossier behandelen.

Het is bij ons niet zo dat u standaard door kantoorgenoten die toevallig naar het huis van bewaring afreizen waar u ook zit, wordt bezocht en gesproken over de stand van zaken in uw zaak. Of dat uw zaak wordt bepleit op zitting door de willekeurige advocaat van het kantoor die die dag al naar de rechtbank moet voor een zaak waar ook uw zaak dient.

Wij kiezen voor een persoonlijke benadering, voor een persoonlijke aanpak. Zowel in het contact als in de werkzaamheden die voor u moeten worden verricht in uw strafzaak.

Wij behandelen strafzaken in heel Nederland, bij elk gerecht. Af en toe verlenen wij ook bijstand aan Nederlandse verdachten, cliënten van ons kantoor, die worden berecht in het buitenland. Dat moet dan in samenspraak met de buitenlandse advocaat. Zelfstandig kunnen wij niet als advocaat optreden in het buitenland.

9. Welke strafrechtadvocaten in Amsterdam kan ik direct bellen voor juridisch advies?

U kunt ons kantoor altijd bellen als u nog geen cliënt bent. Als u een juridische vraag heeft, of een oproep voor een verhoor of een zitting heeft ontvangen, of als u vermoedt dat de politie u zoekt.

Indien u belt met een vraag die binnen ons vakgebied ligt, zal onze secretaresse of onze juridisch medewerker u met de advocaat die bereikbaar is doorverbinden. Die advocaat zal u te woord staan en u mogelijk direct op weg kunnen helpen. Of er volgt een afspraak op ons kantoor. Dit kennismakingsgesprek wordt doorgaans niet bij u in rekening gebracht.

10. Bij welke strafrechtadvocaten in Amsterdam krijg ik een gratis eerste gesprek?

Het is goed mogelijk, als u contact met ons kantoor heeft opgenomen met een juridisch dilemma, of een mogelijk probleem met de politie of justitie, u wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek op ons kantoor.

Telefonisch zullen wij nooit specifieke ins en outs met u bespreken. Wij gaan er namelijk van uit dat er altijd kan worden afgeluisterd. Vertrouwelijke zaken bespreken we daarom nooit over de telefoon.

Dat eerste gesprek is gratis. In dat gesprek worden vervolgens afspraken gemaakt op basis waarvan de advocaat voor u aan het werk zal gaan. Mits u besluit met een van ons in zee te willen gaan, natuurlijk.

11. Onderlinge samenwerking

Wanneer uw eigen advocaat u niet zelf kan bijstaan bij een verhoor, of een zitting, omdat die advocaat al een andere zitting of iets dergelijks heeft, dan kunt u worden bijgestaan door een andere advocaat van ons kantoor. Dat gaat altijd in overleg met u. De advocaat die u helpt, zal dat vervolgens zelf met u voorbereiden.

Indien sprake is van een zgn. megastrafzaak, zullen wij wel altijd met elkaar overleggen over de juiste strategie. En indien nodig, voeren wij met twee advocaten de verdediging.

12. Uw dossier

U krijgt in beginsel, zeker als u gedetineerd bent, een kopie van uw dossier. Zodat u zelf kunt lezen waarvan u wordt verdacht. Ook als het veel is. Dan maakt ons kopieerapparaat overuren. Het zij zo.

Indien u in voorlopige hechtenis verblijft en u verdachte bent in een omvangrijke zaak, kan het dossier op een usb stick worden aangeleverd door het OM – die mogelijkheden worden op het moment steeds uitgebreider – regelen we dat ook.

13. Media

Onze advocaten schuwen de media niet. Als het uw zaak dient, zullen wij mogelijk dat contact zelf leggen. Als wij worden benaderd staan wij de journalisten die ons benaderen te woord. Mits dat in uw belang is.

14. Specifieke specialisaties van de advocaten werkzaam bij Dekens Pijnenburg Strafrechtadvocaten

Mr. Maarten Pijnenburg behandelt naast strafzaken ook overleveringszaken. Hij heeft ook een breed netwerk van advocaten in het buitenland. Mr. Pijnenburg spreekt Spaans.

Mr. Nancy Dekens behandelt naast strafzaken ook gedwongen opnames op grond van de WVGGZ.

Mr. Justin Kötter behandelt naast commune strafzaken ook cassatiezaken in strafzaken. Daarnaast behandelt hij ook familierechtzaken. Mr. Kötter spreekt Duits.

Voor al onze advocaten geldt dat wij vooral strafzaken behandelen.

15. Gefinancierde rechtsbijstand versus betalende bijstand

In beginsel geldt dat indien u gedetineerd zit en voor een lopende strafzaak wordt vervolgd, wij u op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand kunnen bijstaan.

Indien u niet gedetineerd bent bespreken wij voordat wij uw zaak in behandeling nemen, of de rechtsbijstand op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand plaatsvindt of dat dat op basis van een vooraf afgesproken uurtarief met inbegrip van betaling van een voorschot zal zijn. Dat is afhankelijk van de zaak en van uw financiële situatie.

Familiezaken worden uitsluitend op betalende basis verricht.

Lees ook