Nieuwsbericht: Crimedocs over zaak Sjonny W

Nieuwsbericht:
Crimedocs over zaak Sjonny W

Op vrijdag 11 maart 2022 is deel 1 uitgezonden van #crimedocs op NPO3. Er is een tweedelige documentaire gemaakt over één van de strafzaken waar Maarten Pijnenburg en Nancy Dekens de afgelopen jaren zich enorm voor hebben ingezet. Althans voor de cliënt, Sjonny. W. De strafzaak liep voor ons niet goed af. Sjonny werd voor alle drie de levensdelicten veroordeeld door het gerechtshof Amsterdam. Op basis van met name nieuwe DNA technieken; op basis van overtuiging bij de rechters. De zaak is spraakmakend. Dat vinden wij ook. Dat zit in de aard van de verdenkingen, 3 levensdelicten gepleegd in een periode van ongeveer 15 jaar. Dat zit in de verschillende wijzen waarop de slachtoffers zijn gevonden. Dat zit in de opsporingstechnieken die in de loop van de tijd zijn veranderd. Waardoor DNA matches anno nu wel gemaakt konden worden, maar in 2003 en 2004 niet.

Tijdens de inhoudelijke behandeling bij het hof werd duidelijk dat crimedocs van AVROTROS een documentaire aan het maken was over deze zaak. Alle zittingsdagen zijn volledig opgenomen. Dat is wat wij merkten. En we (Maarten Pijnenburg en Nancy Dekens) zijn uitgebreid geïnterviewd na het vernietigende arrest van het hof. Daarnaast hebben de makers van crimedocs gesproken met andere betrokkenen in het opsporingsonderzoek. En zijn er reconstructies gefilmd. Het resultaat is nu te zien op NPO3.

Met enige spanning in ons lijf hebben wij deel 1 inmiddels gezien. De documentaire is met zorg gemaakt. Als u van #truecrime houdt, is het de moeite van het kijken waard. Vanavond, 18 maart 2022, wordt deel 2 uitgezonden, op NPO3 om 21.00 uur. Hierin komt onder meer het verloop van de zittingsdagen van het hof, en de afloop aan bod. Met die afloop zijn wij het zeer oneens. De uitspraak is niet onherroepelijk. De cassatie bij de Hoge Raad loopt nog. Houd dat vooral in het achterhoofd als u besluit te kijken.
Via uitzending gemist is deel 1 terug te zien. En na vanavond deel 2 ook.

#crimedocs #npo3 #sjonnyw #truecrime

Nancy Dekens  Maarten Pijnenburg

Advocaat Dekens Pijnenburg advocaten

Als je deze blog interessant vindt volg mr. Nancy Dekens dan op haar facebookpagina Strafrechtadvocaat Nancy Dekens voor meer #dagelijksepraktijkbeslommeringen.

Lees ook