Advocaat

mr. drs. Maarten Pijnenburg

Mobiel: 06 546 389 98
E-mail: pijnenburg@dekenspijnenburg.nl

Advocaat

mr. drs. Maarten Pijnenburg


Mobiel: 06 546 389 98
E-mail: pijnenburg@dekenspijnenburg.nl

Na zowel een studie Nederlands recht als Internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam is Maarten Pijnenburg in 1990 beëdigd als advocaat in Utrecht. Sinds zijn overstap naar Amsterdam houdt hij zich vrijwel uitsluitend bezig met de behandeling van strafzaken, waarbij het accent ligt op grote gecompliceerde strafzaken. Hiernaast gaat zijn bijzondere interesse uit naar de verdediging van journalisten die in de uitoefening van hun beroep vervolgd, of op andere wijze in hun werkzaamheden belemmerd worden (zie publicaties).

Maarten spreekt niet graag in het openbaar over de zaken die hij behandelt, tenzij het belang van de cliënt(e) dat vergt. Publiciteit is zeker niet zijn hobby, maar hij gaat het niet (meer) uit de weg. In het algemeen heeft het zijn voorkeur om de belangen van cliënten buiten het zicht van media te behartigen, tenzij – zoals gezegd – er een duidelijk belang is om het standpunt van een cliënt(e) naar buiten te brengen, of te reageren op het standpunt van het Openbaar Ministerie.

In 2000 is hij betrokken geweest bij de oprichting van Keizer Advocaten. In 2010 is dit kantoor door een groep gedreven advocaten voortgezet onder de naam Pijnenburg Advocaten.

Op dit moment is Maarten Pijnenburg lid van het MH17-Rechtsbijstandteam, waarin hij op strafrechtelijk gebied adviseert over deze zaak.

Naast het werk als advocaat is hij actief betrokken bij het mede door hem opgerichte opleidingsinstituut CaPijn dat zich richt op het organiseren van juridische cursussen in binnen- en buitenland.

Maarten Pijnenburg is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en neemt deel aan diverse internationale netwerken van advocaten.

Maarten Pijnenburg is als rechter-plaatsvervanger verbonden aan de rechtbank Limburg.

U kunt mr. Pijnenburg onder meer kennen van:

– Juristen: ‘Leg verklaringen in strafzaken beter vast’ (het Parool)
– Maarten Pijnenburg bij Nieuwsuur over cliënt Sjonny W.
– Vrijspraak: digitale zelfverdediging door journalist geen strafbare belediging 
– 20 jaar en tbs geëist tegen Sjonny W. voor doden vrouwen en wegmaken lichaam
– OM eist jarenlange celstraffen tegen drugsdealers actief op darkweb
Ans Boersma via advocaat: ik heb niks verkeerd gedaan
– Chauffeur ontvoering Insiya: ‘Ik ben misleid door haar vader’
– Mild vonnis voor lid We Are Here
– Verdachte van moord Kok in cel aangehouden in ander onderzoek
Van der Staaij c.s. strafbaar door het ondertekenen van de Nashville verklaring?